SLO | EN

Izjavo o varovanju osebnih podatkov

Izjava o varovanju osebnih podatkov na spletni strani Letalske.si

 

Pri Letalske.si, jemljemo zaščito in zaupnost osebnih podatkov uporabnikov zelo resno, zato sledimo določilom Zakona o varstvu osebnih podatkov. Želimo vam predstaviti, katere podatke zbiramo in kako jih uporabljamo in katere piškotke uporabljamo na spletni strani www.letalske.si (v nadaljevanju spletna stran). Z uporabo spletne strani soglašate z načinom zbiranja in obdelovanja podatkov opisanih v tej izjavi ter s shranjevanjem piškotkov na vaši napravi. S to spletno stranjo upravlja podjetje Navigatio d.o.o., Kočevarjeva ulica 1, Novo mesto, 8000 Novo mesto.

 

Zbiranje in obdelava osebnih podatkov

 

Da bi omogočili optimalno delovanje in funkcionalnost spletne strani ter storitve, ki jih uporabniki iščejo, lahko Letalske.si na tem spletnem mestu zbira in uporablja osebne podatke uporabnikov. Na strani www.letalske.si je mogoče, odvisno od namena, zbiranje vaših osebnih podatkov kot so: ime in priimek, e-poštni naslov, domači naslov ali naslov podjetja, telefonska številka, datum in čas dostopa do spletne strani.

Z vpisom osebnih podatkov v zato predvidena polja, dajete privolitev, da se navedeni podatki uporabljajo v namene kateri so navedeni.

Letalske.si zbirajo podatke o vašem računalniku. Ti podatki lahko vključujejo vaš IP naslov, tip brskalnika, čas dostopa in naslove spletnih strani.

Letalske.si zbirajo podatke o uporabniku tudi izven tega spletnega mesta, na osnovi obrazca za povpraševanje ob izrecnem dovoljenji uporabnika ter v namene, kis o navedeni pri obrazcu.
Zbrane podatke, kot tudi podatke katere smo pridobili na podlagi nudenja uslug strankam in nudenju uslug posameznikom,  Letalske.si obdelujejo v namene za katere so bili le-ti podani, oziroma v namen uporabe spletnih stani in nudenju želenih storitev ter zato, da bi vam nudili informacije o storitvah, ki jih lahko koristite. Letalske.si lahko uporabljajo omenjene podatke zato, da bi vam nudili optimalno uporabniško izkušnjo, vam olajšajo uporabo spletne stran brez ponovnega vpisovanja že znanih podatkov ali za prilagoditev spletnega mesta vašim željam ter interesom.

Letalske.si ne prodajajo, ne izmenjujejo ter ne posojajo popisa uporabnikov spletnih strani tretjim osebam. Z zavezo o ohranjenosti zaupnosti, lahko Letalske.si delijo podatke s preverjenimi partnerji v določene namene: izdelava statističnih analiz, omogočanje podpore strankam ali podobne namene. Vsem tem tretjim osebam je prepovedana uporaba vaših osebnih podatkov in so zavezani k zaupnosti podatkov.

Ob tem vas Letalske.si informiramo, da imate pravico dostopa do vseh podatkov, ki ste jih delili z nami, na njihovo spremembo, pravico do delne ali popolne pozabe teh podatkov, kot tudi prekinitev obdelave podatkov za namen informiranja in obveščanja o storitvah.

 

 


 

Varstvo osebnih podatkov

Spletna stran www.letalske.si varuje vaše osebne podatke od nepooblaščenega dostopa, uporabe ali odtujitve. Podatki se shranjujejo na računalniških strežnikih, v varnem okolju, zaščiteni od nepooblaščenega dostopa, uporabe ali odtujitve.

Dostop do podatkov

 

V kolikor boste to zahtevali, (i) vas bomo obvestili o vaših osebnih podatkih, katere obdelujemo ter o izvoru teh podatkov, (ii) Omogočili vam bomo vpogled v evidenco zbirke osebnih podatkov in vpogled podatkov, ki se nanašajo na vas ter tudi prepis teh podatkov, (iii) dostavili vam bomo izpiske, potrditve ali izpise osebnih podatkov , ki so v zbirki osebnih podatka, ki se nanašajo na vas (iv) dostavili vam bomo izpisek o tem kdo je dostopal o vaših osebnih podatkov in v kakšne namene (v) dali obvestilo o kakršni koli avtomatski obdelavi vaših podatkov. Na vašo zahtevo, bomo dopolnili, spremenili ali izbrisali vaše osebne podatke v kolikor so ti podatki nepopolni, netočni, ali ne posodobljeni ter v kolikor njihova obdelava ni v sladu z zakonskimi določili.

 

Mednarodni prenos

 

V kolikor to ni razvidno iz našega pogodbenega razmerja, vas bomo obvestili v kolikor se bodo vaši podatki prenesli izven meja republike Slovenija in jamčimo, da se takšen prenos odvija v sladu z veljavnimi zakoni. Ne glede na to kam se prenašajo, so vaši osebni podatki zaščiteni z veljavnimi zakoni.

 

Odgovornost

 

Letalske.si lahko vaše osebne podatke obdelujejo samo v skladu z Zakonom o zaščiti osebnih podatkov.

 

Shranjevanje podatkov

 

Osebne podatke hranimo  dokler so ti potrebni za nudenje storitev ali za namen za katerega ste privolili ob vnosu podatkov, razen, če zakon ne narekuje drugače. (npr. v zvezi s sodnim postopkom, ki je v teku).

 

 

Uporaba piškotkov

 

Naša spletna stran uporablja piškotke zato, da lahko izključno za lastne potrebe razločujemo med obiskovalci in štejemo njihovo število in tako izboljšujemo delovanje strani. V ta namen uporabljamo najbolj razširjeno orodje Google Analytics. Več o Google Analytics piškotkih si lahko preberete s klikom na to povezavo.

Naša spletna stran uporablja tudi piškotke, ki vam zagotavljajo boljšo uporabniško izkušnjo s tem, da si zapomnijo vašo prijavo ali registracijo na spletni strani, vnesene podatke v spletne obrazce in vaše strinjanje z uporabo piškotkov.

Podatkov, zbranih s pomočjo piškotkov, ne bomo posredovali tretjim osebam.

 

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo:

 

slo_izjava

 

O piškotkih in njihov izbris

 

Piškotki so majhne datoteke, ki jih obiskana spletna mesta pošljejo v vaš računalnik in shranijo v njem. Piškotki so shranjeni v datotečnem imeniku spletnega brskalnika. Ob naslednjem obisku spletnega mesta brskalnik prebere piškotek in posreduje informacije spletnemu mestu ali drugemu elementu, ki je nastavil piškotek. Če želite izvedeti več o teh tehnologijah in njihovem delovanju, obiščite ustrezno spletno mesto, na primer allaboutcookies.org.

Uporabnik lahko piškotke z določenimi nastavitvami briše sam, jih izključuje oziroma pogojno uporablja, a posledično uporabnik ne bo mogel uporabljati vseh funkcij spletišča v polni meri. Svoje odločitve o sprejetju ali zavrnitvi piškotkov lahko uporabnik naknadno spremeni preko brskalnika.  To običajno nastavite v orodni vrstici Orodja – Internetne možnosti, zavihek »zasebnost« ali »varnost«, kjer izberete vrsto piškotkov, ki jih želite omogočiti ali izbrisati. Izbris piškotkov je v nekaterih brskalnikih možen tudi z izbiro orodja »izbriši podatke brskanja« ali »izbriši zgodovino brskanja«.

 

Pogoji in spremembe

Splošni pogoji, ki se nanašajo na Izjavo, določajo uporabo piškotkov in vseh ostalih informacij, zbranih v času uporabe spletnega mesta v času izvrševanja Izjave, razen tistih piškotkov, nastalih iz drugih spletnih mest (strani).

Letalske.si, si pridružuje pravico do kakršnih koli sprememb, ki se nanašajo na Izjavo in kadarkoli, brez predhodne najave, z namenom nenehnega ažuriranja podatkov in informiranja uporabnikov o morebitnih novih načinih varovanja osebnih podatkov, katere ščiti spletno mesto Letalske.si. Iz tega razloga vam svetujemo, da občasno preverite omenjene posodobitve na naši spletni strani.

 

Informacije in kontakt

Letalske.si bi želele slišati vaše komentarje, pripombe in mnenja v zvezi s to izjavo. Kontaktirajte nas na e-mail: letalskekarte@letalske.si

Uradnik za varstvo osebnih podatkov:

E-mail: dpo@ulixtravel.com

Tel: +385 99 6077 707